Myskihärkä menetti malttinsa – hyökkäsi kiven kimppuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Biisonia muistuttava myskihärkä on massiivinen vuohieläin. Myskihärkiä elää Kanadan ja Grönlannin arktisilla alueilla, mutta niitä on istutettu myös Ruotsin ja Norjan tuntureille. Yksi norjalaisista myskihäristä veti herneet nenään.

Barcroft TV on julkaissut videon, jolla nähdään totaalisesti malttinsa menettänyt myskihärkä. Norjan Dovrefjellissä kuvattu video esittää, kuinka paksukalloinen eläin haastaa kivenmurikan taisteluun. Se puskee lohkaretta raivoisasti sarvillaan. Video on ikuistettu alunperin luontokuvaaja Nicolas Le Bayonin kameralle.

Myskihärkien tiedetään taistelevan keskenään etenkin paritteluvaiheessa. Videon eläin saattaakin harjoitella tulevia tappeluita varten. Harva haluaisi vapaaehtoisesti päällään puskevan myskihärän eteen, sillä urosten paino voi parhaimmillaan kohota peräti 600 kiloon.