Näillä vinkeillä paremmaksi juoksijaksi – eikä maksa mitään!

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juokseminen on loistava urheilumuoto, koska sen aloittaminen ei maksa mitään ja sitä pystyy harjoittamaan missä tahansa. Moni juoksun aloittanut haaveileekin loikkivansa heti vaivattomasti kymmenen kilometriä, mutta juokseminen voi olla aluksi melko tuskallista.

Daily Mail on nyt listannut muutaman vinkin, joiden avulla voit tulla paremmaksi juoksijaksi:

1. Löydä motivaatio

Jokin kilpailu tai juoksutavoite voi toimia hyvänä motivaationa, jonka ansiosta lenkkipolulle on mielekästä lähteä useamman kerran viikossa.

2. Syö hiilihydraattia

Juoksupäivän aikana kannattaa muistaa syödä hiilihydraattipitoisia ruokia, että varastot eivät lopu lihaksista kesken juoksun. Energian loppumisen tunne on suuri syy siihen, minkä vuoksi juokseminen voi tuntua pahalta.

3. Älä lähde liian kovalla vauhdilla liikkeelle

Klassisin aloittelevien juoksijoiden tekemä virhe on se, että he lähtevät heti liian kovalla nopeudella liikkeelle. Juokseminen tuntuu raskaalta eikä nopeutta pysty ylläpitämään kauaa. Juoksu kannattaa aloittaa mahdollisimman rauhallisesti ja lisätä vauhtia vasta kunnon kehittyessä.

4. Interval-harjoittelu

Kovasykkeinen interval-harjoittelu parantaa kestävyyttä, mikä auttaa juoksemisessa. Tee siis välillä tasaisen lenkin sijaan lenkki, johon yhdistät kovia sprinttejä, kävelyä ja esimerkiksi portaiden nousemista.

5. Voimaharjoittelu

Daily Mail -lehden mukaan juoksijat suosivat voimaharjoittelua ja kuntosalilla treenaamista, koska se kasvattaa voimaa, parantaa kestävyyttä ja korjaa ryhtiä, jonka ansiosta myös juoksuasentokin on parempi.

6. Hyvä musiikki

Lempimusiikin kuunteleminen lenkin aikana yleensä parantaa kestävyyttä ja saa juoksemisen tuntumaan kevyemmältä. Juoksulenkin matkan mukaan ajoitetut kappaleet myös rytmittävät mukavasti askelia ja saa ne rullaamaan.