Kissaihmiset sinkkuja selvästi useammin kuin koiraihmiset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset voi jakaa karkeasti kissa- ja koiraihmisiin. Perinteisesti ajateltuna kissaihmiset ovat itsenäisempiä tai jopa hieman varautuneimpia kuin sosiaalisesti lahjakkaammat koiraihmiset. Stereotypiat saavat nyt vahvistusta uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan kissaihmiset viihtyvät paremmin sinkkuina.

Facebookin tilastot vahvistavat nyt väitteen, jonka mukaan kissaihmiset viihtyvät koiraihmisiä paremmin yksin. Facebookin käyttäjätietojen mukaan 30 prosenttia kissaihmisistä on ilmoittanut parisuhdestatuksekseen sinkku, kun koiraihmisten lukema on vain 24 prosenttia.

Vertailussa oli 160.000 amerikkalaista, jotka olivat jakaneet lemmikkieläintensä kuvia Facebookiin. Tilastojen mukaan koiraihmisillä oli myös enemmän ystäviä kuin kissaihmisillä. Maukuvien lemmikkieläinten kanssa viihtyviä ihmisiä kutsutaan enemmän Facebookissa mainostettaviin tapahtumiin mukaan.

Kissaihmiset ovat myös koiraihmisiä enemmän kiinnostuneita kirjallisuudesta, televisiosarjoista ja elokuvista. Koiraihmiset ovat kiinnostuneita ulkoilemisesta ja, no, koirista.