New Yorkin suurin kissa on hurja ilmestys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Samson-niminen New Yorkista kotoisin oleva kissa on herättänyt huomiota kokonsa vuoksi. Yli 12 kiloa painava ja 120 senttimetriä pitkä maine coon -rotuinen kissa on tiettävästi kaupungin suurin laatuaan.

Maine coon -kissojen tiedetään kasvavan usein isokokoisiksi, mutta lähes ilveksen kokoinen Samson on erityisen suuri jopa rotunsa edustajaksi. Kissan omistajan, Jonathan Zurbelin mukaan kissa käyttäytyy varsin koiramaisesti. Se muun muassa noutaa mielellään leluja ja seuraa miestä uskollisesti paikasta toiseen.

Suuren kokonsa vuoksi kissa tarvitsee runsaasti ravintoa. Se syökin vuorokaudessa noin kuusi tölkillistä märkäruokaa. Jonathan Zurbelin mukaan jättiläiskissan omistaminen on kuitenkin vaivan arvoista.

– Samson on erittäin hyvä kissa. Se on rakastavainen ja suloinen, Zurbel kuvailee New York Post -lehdelle.

Samsonilla on oma Instagram-tilinsä, ja kissa onkin nouseva eläintähti sosiaalisessa mediassa. Jättiläismäisen lemmikin Instagram-tilillä onkin jo yli 14 tuhatta seuraajaa.

THICC = The Humungous Intelligent Coon Cat

Kuva, jonka MEOWTORIUS B.I.G. (@catstradamus) julkaisi

bro, do you even lift cats?

Kuva, jonka MEOWTORIUS B.I.G. (@catstradamus) julkaisi