Maine coonit osaavat poseerata – kissat kuin kuninkaallisia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maine coonit ovat majesteettisia kotikissoja. Ne on helppo tunnistaa tuuheasta karvoituksesta ja suuresta koosta. Maine coonien omistajat ovat julkaisseet ahkerasti lemmikkieläintensä kuvia nettiin, mutta nyt esittelyyn nousee ammattikuvaajan kissaotokset.

Maine coonit ovat kuin myyttisiä petoja, joiden uljas ulkomuoto puhuttelee ja katse kiehtoo. Ammattikuvaaja Robert Sijka rakastaa suurta kissarotua, ja nyt mies on yhdistänyt kaksi suurinta intohimoaan: maine coonit ja valokuvaamisen. Sijka on kuvannut kissoja muotokuvamaiseen tyyliin.

Keskikokoisen koiran kokoinen maine coon on maailman suurin kotikissarotu. Rotu saapui Suomeen vasta vuonna 1989. Pisimmän kissan maailmanennätystä hallitseva Stewie on kuonosta hännänpäähän mitattuna 123 senttimetriä pitkä.