Englanti maailman valtakieli? Kuva muuttaa ennakkokäsitykset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Informatiivisia graafeja hyödyntävä toimittaja Alberto Lucas López on luonut kuvan, jossa hän tilastoi kaikki maailman yleisimmät äidinkielet. Vaikka maailmassa puhutaan tällä hetkellä tiettävästi 7.102 eri kieltä, puhuu 4,1 miljardia ihmistä 23 yleisintä.

Eniten maailmassa puhutaan kiinaa ja sen eri muotoja. Kiinankielisiä on maapallolla noin 1,2 miljardia ihmistä. Englantia puhuu noin 335 miljoonaa ihmistä, joista suurin osa heistä asuu Yhdysvalloissa. Espanjaa äidinkielenään puhuu 399 miljoonaa ihmistä, ja määrä jakautuu muun muassa Meksikon, Espanjan, Amerikan sekä Etelä-Amerikan ja väliamerikkalaisten maiden kesken.

Intiassa puhutaan sekä hindiä että bengalia. Arabia on 242 miljoonan ihmisen äidinkieli, kun venäjää käyttää yhteensä 166 miljoonaa ihmistä. South China Morning Postin julkaiseman artikkelin mukaan on mielenkiintoista huomata, kuinka eri kielet jakaantuvat ympäri maailmaa.