Näin Venäjällä odotetaan bussia – tyyli ennen kaikkea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venäläisen kodin tunnistaa punaisesta plyysimatosta. Nettiin on julkaistu vuosien varrella tuhansia kuvia naapurimaastamme, joissa näkyy seinille ripustettuja ja koristeellisia mattoja. Osa ihmisistä pitää mattoja jopa ulkona parkkipaikoilla autojen alla tai kodin oven edessä.

Nyt Facebookiin on julkaistu kuva, jossa nähdään tunnelmia venäläiseltä bussipysäkiltä. Kuvassa on linja-autoa odottavia ihmisiä ja joku on tuonut heidän jalkojensa alleen – kuinkas muutenkaan kuin – punaisen plyysimaton. Kuvatekstissä lukee, että julkista liikennettä odottavilla on varmaankin kotoisat tunnelmat.

Olemme esitelleet venäläisiä mattokuvia ennenkin. Esimerkiksi Redditiin on koottu erikoisia otoksia rajan takaa, ja yhteistä kaikille kuville on otoksen pääosaan nouseva matto. Plyysimatoissa on yleensä perinteinen kuviointi koukeroineen.