Rähinän uusi poptähti Nelli Matula: ”Demon lähettämisestä kului 10 minuuttia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen poptaivaalle nousi äskettäin uusi tähti, kun 20-vuotias Nelli Matula kiinnitettiin Rähinä Recordsin artistikatraaseen. Viime viikonloppuna hän esiintyi Tampereen Blockfesteillä Rähinä-ryhmän perinteisessä yhteisesiintymisessä. Matulan tyylikäs esikoissingle on Kato vaan.

Tanssia pikkutytöstä saakka harrastanut ja girl powerin nimeen vannova kaunotar kertoi Staran haastattelussa tehneensä musiikkia jo pitkään.

– Mä oon tehnyt biisejä ihan pienestä asti. Se oli luontaista, mutta miten se konkreettisesti musabisnekseen lähti, niin se tuli aivan yhtäkkiä, Nelli Matula kertoi.

– Mä koen, että se on loppupeleissä niin, että kun jotain asiaa tekee ja siihen laittaa energiaa, niin on vain ajan kysymys milloin tulee mahdollisuus päästä näyttämään mitä on valmistellut ja siitä asiat lähtevät vain menemään. Tärkeää on, että sitten kun se mahdollisuus tulee, niin sä oot valmis ja osaat tarttua siihen.

Nykyisin levy-yhtiöihin yrittäjiä on valtavan paljon, ja vain aniharva saa lopulta varsinaisen levytyssopimuksen. Nelli Matula pääsi Rähinän arvostettuun joukkoon perinteisellä tavalla ja odottamattoman nopeasti.

– Mä kuulin, että siellä haetaan uusia artisteja ja se oli niinkin originaali juttu, että lähetin sinne demon. Siitä kului about 10 minuuttia, kun sieltä tuli soitto, että tulisinko palaveriin. Musta on hauskaa, että se sopii siihen Rähinän meininkini, että mentiin ihan old schoolina.

– Ihan heti ryhdyttiin tekemään lisää matskua. Tämä Kato vaan -kappale oli jo ihan valmiina, mutta vähän säädettiin vielä tuotantoa. Viilattiin sitä vielä, että saatiin siitä ihan kristallinkirkas timantti, mutta sit heti ryhdyttiin vääntämään uusia biisejä. Niitä on nyt valmiina syksylle.