Särkänniemen delfiinit ovat poissa – rahtikone laskeutui juuri Kreikkaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella nähtiin eilen illalla ja viime yönä odottamaton medianäytelmä, kun Särkänniemen delfinaario yritti kuljettaa sen delfiinit salaa pois Suomesta. Tämä siitä huolimatta, että huvipuisto oli aiemmin kertonut toimivansa avoimesti ja kertovansa, kun siirrosta on päätetty.

Suuri operaatio kuitenkin paljastui, ja paikalle kerääntyi sankka joukko Särkänniemen toiminnasta pöyristyneitä kansalaisia ja eläinaktivisteja. Verkossa esitettiin useita suoria lähetyksiä paikan päältä. Noin kolmelta aamuyöllä delfiinit oli siirretty rekkaan, joka suuntasi kohti Tampere-Pirkkalan lentokentällä odottavaa rahtikonetta.

Kello 04.47 lento TAY1443 nousi ilmaan delfiinit mukanaan. Nyt se on juuri laskeutunut Ateenaan 3,5 tunnin lennon päätteeksi. Delfiinienn kohteena on Attica Zoological Park, joka sijaitsee Ateenasta kaakkoon. Eläinpuisto on ilmoittanut, että sen merinisäkäs-osio on tänään suljettu yllättävien huoltotöiden vuoksi.

Sosiaalisessa mediassa Särkänniemen salailua on kritisoitu kovin sanakääntein, ja sekä kaupungin että huvipuiston maineelle on aiheutunut valtava imagotappio. Lukemattomat ihmiset ovat ilmoittaneet boikotoivansa jatkossa Särkänniemen huvipuistoa. Myös Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio purki verkossa raivoaan Särkänniemen toiminnasta.

– Mitä ihmettä Särkänniemi – te kaivatte itsellenne todella syvää kuoppaa salailullanne! Olen äärimmäisen vihainen, että kaikki lupaukset delfiinien hyvinvoinnista ja avoimuudesta on nyt petetty. Särkänniemen toiminta tässä asiassa on anteeksi antamatonta ja amatöörimäistä. Se luo valtavan negatiivista kuvaa Tampereen kaupungista koko Suomeen ja osoittaa, että näiden älykkäiden eläinten hyvinvointi ei ollut sille riittävän tärkeää, Mustakallio kirjoitti.

FlightRadar24
FlightRadar24