Veneet näyttivät kelluvan soralla – sitten haju paljasti mistä oli kyse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Jerseyssa sijaitsevassa satamassa otetut kuvat saattavat nopeasti katsottuna näyttää siltä, kuin vesi olisi korvattu pienillä kivillä tai hiekalla. Tosiasiassa kyse on kuitenkin tuhansista kuolleista kaloista.

Kalat ovat jääneet lahteen ansaan, eivätkä päässeet uimaan pois ankkuroitujen veneiden tukittua niiden tien. Sillien heimoon kuuluvat menhadenit kuolivat veden korkeasta lämpötilasta johtuneeseen hapenpuutteeseen.

CBS New York -uutissivuston mukaan lämpimät säät johtivat myös kuolleiden kalojen nopeaan mätänemiseen. Paikalliset kuvaavat hajua niin pahaksi, että se aiheuttaa helposti kakomisvaikutuksen. Satamaan tulijoille näyttää ensin, että veneet kelluisivat soralla, mutta haju paljastaa todellisen tilanteen.