Maailman suurin ruokasota – kadut muuttuivat ketsupiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosittain Espanjan Valenciassa juhlittu La Tomatina -festivaali kerää Bunolin kylään kymmeniä tuhansia festivaalivieraita kaduille viettämään riemukasta tomaattisotaa. Festivaali lisää suuresti alueen turismia. Tänä vuonna kaduilla murskattiin 160 tonnia tomaatteja.

Tomaattifestivaalien ideana on heitellä tomaattimössöä ihmisten päälle, ja jäljelle jäävä sotku on karmivaa katseltavaa. Käytännössä kadut päällystetään tomaattimurskalla. Bunolin kylässä asuu 9.000 ihmistä, mutta festivaali tuo kaupungin kaduille 30.000 ihmistä lisää.

Tämän vuoden tapahtuman aikana murskattiin ennätysmäärä tomaatteja ja festivaalitunnelmia on ikuistettu myös sosiaaliseen mediaan. Perinne on jatkunut vuodesta 1944. Festivaalia juhlitaan vuosittain elokuun viimeinen keskiviikko.

Kuva, jonka C5N (@c5n) julkaisi

Kuva, jonka ABC News (@abcnews) julkaisi

Kuva, jonka @_l_0_l_a_ julkaisi