Varo taskuvarkaita Lontoossa – vaarallisimmat paikat listattiin

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taskuvarkaita tapaa erityisesti suurkaupungeissa. Rikolliset pyrkivät hyödyntämään ihmismassoja ja varastavat uhreiltaan lompakkoja, puhelimia tai muuta arvotavaraa jopa huomaamattomasti. Nyt on listattu Lontoon alueet, joissa päivystää eniten taskuvarkaita.

Lontoossa julkisissa kulkuvälineissä turvallisuutta ja järjestystä ylläpitävä British Transport Police on nyt julkaissut viime vuoden tilastonsa taskuvarkauksien osalta. Raporteista selviää, että eniten näpistelijöitä liikkuu King Cross St Pancrasin asemalla. Asemalla tapahtui vuoden aikana peräti 215 varkautta. Toiseksi tuli Oxford Circus ja kolmanneksi Victorian asema.

Mikäli vertailee Lontoon läpi kulkevien maanalaisten linjoja, voi taskuvarkaiden uhriksi joutua helpoiten Central Linea kulkevassa metrossa. Maanalaisella matkustaneista 632 henkilöä oli tehnyt ilmoituksen varkaudesta yhden vuoden aikana. Toiseksi nousi yhtä suosittu Piccadillyn linja ja kolmanneksi Northernin metrolinja, Daily Mail uutisoi.