Vuoden urheilullisin teko: Thriathlonisti kantoi veljensä maaliviivan yli – olisi itse voittanut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Urheilussa ei ole aina kyse voittamisesta. Ei edes silloin, kun kilpaillaan merkittävistä mestaruuksista. Nyt sen on osoittanut harvinaisen hyvin käytännössä thriathlonisti Alistair Brownle, joka on myös lajinsa kaksinkertainen olympiamitalisti. Hän teki World Triathlon Series -kilpailun finaalissa todellisen urotyön Johnny-veljensä hyväksi.

Kilpailua ylivoimaisesti johtanut Johnny Brownle joutui yllättäviin ongelmiin juuri ennen maaliviivaa, kun hän menetti kontrollinsa ja suuntavaistonsa, ja oli menettää myös tajuntansa. Kilpailun toimihenkilöt joutuivat tukemaan miestä, kunnes varmassa voitonsyrjässä kiinni ollut veli Alistair päätti auttaa miestä ja taluttaa perheenjäsenensä maaliin.

Samalla ystävällisen eleen johdosta toinen mies pääsi livahtamaan ohi ja kilpailun voittoon, mutta kilpailun ylivoimaiseksi tähdeksi nousi kuitenkin Alistair Brownle. Sen lisäksi, että hän talutti kilpakumppaninsa ja veljensä maaliin saakka, hän vieläpä työnsi tämän ennen itseään maaliviivan yli jääden itse kisassa kolmanneksi.