Suomalaiskeksintöä hehkutetaan maailmalla – tässä on tulevaisuuden kiipeilyseinä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seinäkiipeily on tunnetusti jo sellaisenaan runsaasti jännitystä tarjoava liikuntamuoto, mutta tuore suomalaiskeksintö saattaa tehdä siitä vielä jännittävämpää. Aalto-yliopistolla perustettu startup on nimittäin yhdistänyt hauskalla tavalla videopelit ja kiipeilyn hyötyliikunnan.

Augmented Climbing Wall, eli tehostettu kiipeilyseinä, yhdistää perinteisen kiipeilypaikkaan kehittyneen liikkeentunnistusteknologian ja syvyyttä tunnistavat sensorit. Seinälle heijastetaan grafiikkaa, jonka avulla se muuttuu interaktiiviseksi pelialustaksi.

Keksintöä esitellään videolla, jossa kaksi miestä pelaa Pong-tyylistä peliä seinällä. Motherboard-sivuston mukaan teknologiaa voidaan käyttää myös muun muassa luomaan seinälle sokkeloita, jota pitkin kiipeilijän täytyisi liikkua. Tähän mennessä esimerkiksi suosittu Vice-verkkomedia on uutisoinut suomalaisesta keksinnöstä näyttävästi.