Simpsonit ennusti taas tulevaisuutta! Veikkasi suomalaisprofessoria Nobelistiksi jo vuosia sitten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositun Simpsonit-sarjan historian aikana on nähty lukuisia vitsejä ja yksityiskohtia, jotka ovat vuosia myöhemmin toteutuneet hämmästyttävillä tavoilla. Animaatiosarjan on väitetty ennustaneen muun muassa Donald Trumpin preisdenttiehdokkuuden ja Applen älylaitteet.

Nyt erään Simpsonit-hahmon on huomattu veikanneen oikein suomalaisprofessori Bengt Holmströmin Nobel-palkinnon. Simpsonien vuonna Yhdysvalloissa 2010 esitetyssä Elementary School Musical -jaksossa Milhouse Van Houten veikkasi Holmströmiä kyseisen vuoden Nobelin talouspalkinnon saajaksi. Arvaus meni pieleen tuolloin, mutta toteutui tänä vuonna.

Kuvankaappaus hauskausta ennustuksesta jaettiin Massachusettsin teknillisen korkeakoulun Twitter-tilillä. Bengt Holmström on työskennellyt taloustieteen professorina arvostetussa korkeakoulussa jo vuodesta 1994 lähtien.