Lonely Planet: Suomi maailman kolmanneksi kiinnostavin matkakohde

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Matkaoppaiden kustantaja Lonely Planet listaa vuosittain aina seuraavan vuoden parhaat lomakohteet. Tällä kertaa kiinnostavimpien matkakohteiden mukaan ylsi myös Suomi, joka sijoittui kymmenen kärjessä kolmanneksi.

Lonely Planet -sivuston mukaan vuoden 2017 kiinnostavimmat matkailumaat ovat Kanada, Kolumbia, Suomi, Dominica, Nepal, Bermuda, Mongolia, Oman, Myanmar ja Etiopia. Kärkikymmenikkö tulee saamaan matkaoppaassa hieman laajemman esittelyn, josta maan ainutlaatuisuus ja viehättävyys matkakohteena käy lukijoille ilmi.

Suomea ylistetään etenkin maan uniikin kulttuurin ja upeiden maisemien vuoksi. Suomelta voi sivuston mukaan odottaa ulkoilmakonsertteja, näyttelyitä, saunailtoja ja hyvää ruokaa. Lonely Planet kehottaa vierailemaan Suomessa etenkin Lahdessa järjestettävien hiihdon MM-kilpailujen tai Helsingissä järjestettävien taitoluistelun MM-kilpailujen aikaan.