Amelia Earhart ei syöksynytkään mereen? Naislentäjän jäännökset saatettiin löytää saarelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen Amelia Earhart on yksi historian tunnetuimmista naislentäjistä. Nainen katosi Tyynellämerellä vuonna 1937 yrittäessään maailmanympärilentoa. Tähän saakka on luultu, että Earhart syöksyi mereen Lockheed Model 10 Electra -lentokoneellaan.

The International Group for Historical Aircraft Recovery -ryhmä on tiedottanut, että Amelia Earhart olisi viettänyt viimeiset viikkonsa Tyynenmeren saarella. Kyseessä on Nikumaroro-niminen koralliatolli, joka on noin kuusi kilometriä pitkä. Saarella ei ole pysyvää asutusta. Saarelta on löydetty ihmisen luuranko. Ihmisen jäännökset löydettiin jo vuonna 1940, mutta tällöin niiden uskottiin kuuluneen miehelle.

Ilmailuryhmä aloitti jäännösraporttien tutkimisen uudelleen vuonna 1998. Luurangon pituus ja etninen alkuperä täsmäsivät Amelia Earhartin kanssa. Saarelta löydettiin myös amerikkalaisia ihonhoitotuotteita, taskuveitsi ja nuotioiden jäännöksiä. Mikäli teoria pitää paikkaansa, on Earhart todennäköisesti menehtynyt nestehukkaan, koska saarella ei ole makeaa vettä.