Maailman kallein auto! Vuosimallin 1962 Ferrarin hinta 56 000 000 dollaria

Autot Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailmassa luksusautojen hinnat eivät usein tunnu kovin järjellisiltä. Nyt myyntiin on tulossa maailman kallein auto, kun vuosimallin 1962 Ferrari 250 GTO tullaan myymään arviolta 56 miljoonalla dollarilla. Kyseistä automallia tehtiin aikoinaan vain 36 kappaletta.

Myyntiin tulossa olevalla huippuharvinaisella yksilöllä on aikoinaan ajettu kilpaa muun muassa Le Mansin ja Sebringin radoilla. Nollasta sataan auto kiihtyy edelleen noin kuudessa sekunnissa ja sen huippunopeus on peräti 274 kilometriä tunnissa. Luksusauto tulee myyntiin brittiläisen Ferrareihin erikoistuneen Talacrestin välityksellä.

Autospesialisti John Collins kertoi The Telegraph -lehdelle, että nykyisin ihmiset ovat valmiita sijoittamaan suuriakin summia taulujen sijaan esimerkiksi arvoautoihin. Tähän mennessä maailman kallein auto oli lähes identtinen vuosimallin 1962 Ferrari 250 GTO, mutta väriltään punainen. Se myytiin Bonhamsin huutokaupassa vuonna 2014 peräti 38 miljoonalla dollarilla.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash