Raamattu ei enää kuulu hotellihuoneiden vakiovarusteisiin – nettiyhteys tärkeämpää

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hotellihuoneissa on ollut perinteisesti Raamattu yöpöydän laatikossa. Tuore kysely kuitenkin osoittaa, että esimerkiksi amerikkalaiset hotelliketjut ovat poistaneet Raamattuja ja muita uskonnollisia materiaaleja huoneista järjestelmällisesti. Internet on nykyään huoneiden tärkein ominaisuus.

Vaikka Yhdysvallat voidaan mieltää uskonnolliseksi maaksi, löytyy Raamattu tätä nykyä joka toisesta hotellihuoneesta. Vain 46 prosenttia amerikkalaisista hotelleista pitää edelleen uskonnollisia teoksia huoneiden vakiovarusteena. Määrä on puolittunut kymmenessä vuodessa.

Sen sijaan 98 prosenttia amerikkalaishotelleista tarjoaa internetyhteyden hotellihuoneisiin langattomana. Määrä on noussut 82 prosenttia vuosikymmenen aikana. Hotellit seuraavat aikaansa myös trendien osalta, ja amerikkalaiset majoituspalvelut pyrkivät tarjoamaan asiakkailleen yhä enemmän terveellisiä elämäntapoja kunnioittavia palveluita, kuten ilmaisia kuntosaleja, Daily Mail uutisoi.