Somevelhon unelmapesti: Yritys etsii emoji-kääntäjää

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lähes kaikki ihmiset ovat alkaneet hymiöiden sijaan käyttämään emojia viesteissä, koska kuvien avulla kommunikoiminen tekee viestistä nopeasti hauskemman ja persoonallisemman. Emoji-kuvien avulla viestimisestä on tullut jo niin arkipäivää, että nyt eräs yritys etsii joukkoonsa emoji-kääntäjää.

Lontoossa sijaitseva TodayTranslations-niminen yritys etsii henkilöä, joka ymmärtää viestit jokaisen emoji-kuvan takana. Henkilön tulee osata kääntää emoji-kuvilla kommunikoituja viestejä eri kielille ja osata väistellä kulttuurilliset väärinymmärrykset laatimalla kuvista joka kuukausi emoji-raportin.

Kääntäjällä tulee olla kääntämisestä korkeakoulututkinto tai kolme vuotta työkokemusta. Erinomaiset kommunikointi- ja viestintätaidot ovat myös tarpeelliset, koska henkilön tulee ymmärtää emoji-kuvien avulla kerrottuja viestejä.

Työpaikkaa tarjotaan tällä hetkellä freelancerille, joka tekisi käännöstöitä aina tarpeen vaatiessa, mutta paikkaa voidaan kysynnän kasvaessa tarjota myöhemmin myös vakinaisena. Mikäli haluat itse testata omia emoji-kääntäjätaitojasi, voit käydä tekemässä käännöstestin täällä.