Vaaleanpunaiset ananakset markkinoille – tässä seuraava hittihedelmä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiedemiehet ovat päättäneet muokata ananaksen väriä geenimanipulaation avulla. Pian kaupasta voi ostaa perinteisten keltaisten ananasten lisäksi myös vaaleanpunaisella hedelmälihalla varustettuja tropiikin hedelmiä. Ananaksen maku ei muutu.

Kalifornialaisella Del Monten ananasfarmilla on kasvatettu ensimmäiset vaaleanpunaiset ananakset. Hedelmien rakennetta tai makua ei ole muutettu kuin uuden värin osalta. Pinkit ananakset ovat saaneet Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksynnän, NBC uutisoi.

Ananas on herkullinen hedelmä, joka sopii niin makesiin kuin suolaisiin ruokiin. Tuoreena nautittu ananas saattaa tehdä suun kipeäksi. Syynä on kasvin hedelmälihan proteiinia pilkkova entsyymi, joka edistää myös ruoansulatusta.