Suomalaistaiteilija maalasi Bernerin ja Sipilän: ”Pääministerin kosto”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset paljastivat äskettäin gallupissa omat inhokkiministerinsä, ja tuon listan kärjessä oli keskustan Anne Berner. Kolmen kärkijoukossa olivat myös Keskustan Juha Sipilä ja Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. Nyt kaksi ensin mainittua ovat saaneet erikoisen huomionosoituksen.

Teos: Anne Bernerin hymy, Tekijä: Vesa Suksi 2017
Teos: Pääministerin kosto, Tekijä: Vesa Suksi 2017

Tamperelainen kuvataiteilija Vesa Suksi on nyt nimittäin maalannut Berneristä ja Sipilästä teokset, jotka eivät välttämättä ole kummankaan ministerin omaan makuun. Sipilän taulussa on mukana teksti ”Jos, jos ja jos”, joka tunnetaan hänen televisiokameroiden edessä antamastaan lausunnosta.

Molemmat teokset tulevat tällä tietoa näytteille tamperelaisen Bar Bertelin seinälle. Stara tavoitti taiteilijan, joka avasi hieman tuoreita teoksiaan.

– Anne Bernerin hymy -teos kuvaa aikamme mädännäisyyttä, jossa moraali on täysin vieras käsite. Taulu kuvaakin ihmistä, jonka moraali on riisuttu. Tässä tapauksessa nieluun menee valtion maantieverkosto, Vesa Suksi kuvailee Bernerin teosta Staralle.

– Pääministerin kosto on teos vallan väärinkäytöstä. Siitä kuinka ylhäältä päin voidaan vaientaa ihmisiä luomalla uhkakuva, Suksi jatkoi.