Kiinassa 7,6 kilometrin polkupyöräkaista rakennettiin ilmaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Useat kaupungit ympäri maailmaa ovat ryhtyneet panostamaan polkupyöräilijöiden ja kevyen liikenteen turvallisuuteen rakentamalla pyöräilijöille omia kaistoja kulkemista helpottamaan. Kiinassa Xiamenin kaupungissa on otettu käyttöön muun liikenteen yläpuolelle rakennettu 7,6 kilometrin pituinen polkupyöräsilta.

Kiinan Xiamenin kaupunkiin on rakennettu maailman ensimmäinen ilmassa kulkeva polkupyöräkaista. Liki kahdeksan kilometrin pituinen väylä yhdistää kaupungin viisi suosituinta asuinaluetta ja kolme liike-elämän keskusta yhteen.

Aidatulla reitillä on yhteensä 11 ramppia, joiden kautta pääsee kulkemaan maantasolle, The Bike Comes First -sivusto uutisoi.

Kaista on käytössä 06:30-22:30 välisenä aikana. Testikäytössä olevan väylän kapasitetti on 2.023 pyöräilijää yhden tunnin aikana. Polkupyöräilyn avulla yritetään vähentää Kiinan ilmansaasteongelmia. Taajamissa polkupyörän on todettu olevan nopein kulkuväline alle seitsemän kilometrin matkoilla. Polkupyöräilyn etuna ovat saasteettomuus, edullisuus, terveellisyys ja ketteryys.