Pekingissä annostellaan wc-paperia kasvojentunnistusohjelman avulla

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pekingissä sijaitseva Taivaan temppeli on suosittu turistikohde. Alueen vessoissa on kuitenkin kohdattu ongelmia, koska ihmiset varastavat runsaasti vessapaperia. Nyt puiston vessat on varustettu kasvojentunnistuslaitteella.

Taivaan temppelin kävijät joutuvat kasvokuvaan ennen kuin vessapaperirullateline antaa heille ennalta määrätyn pituisen kaistaleen vessapaperia. Syynä on se, että ihmiset ovat kantaneet vessapaperia kotiinsa nähtävyyden vessoista. Turistikohteessa käyvät saavat käyttää toiletissa käymisen yhteydessä 60-70 senttimetriä vessapaperia, BBC uutisoi.

Laitteet antavat samalle henkilölle lisää vessapaperia vasta yhdeksän minuutin odotuksen jälkeen. Julkisiin vessoihin on asennettu aluksi kuusi kasvojentunnistusohjelmalla varustettua vessapaperiannostelijaa. Koekausi kestää pari viikkoa, jonka jälkeen päätetään koneiden jatkosta.