Menossa naimisiin? Tässä 7 yleisintä syytä eroon – korjaa ongelmat ajoissa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Noin puolet avioliitoista päättyy eroon. Osa eroista olisi voitu estää, mikäli ongelmiin olisi puututtu tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Toisinaan kumppanukset yksinkertaisesti vain kasvavat erilleen. Avioerojuristit ovat nyt kertoneet seitsemän yleisintä syytä avioeroihin.

Koska ihmiset eivät osaa lukea toistensa ajatuksia, tulisi kumppanusten opetella keskustelemaan keskenään. Mykkäkoulu on yksi suurin eron aiheuttajista, kun piinaavan hiljaisuuden sijaan pariskunnat voisivat ruotia ongelmiaan läpi. Viestinnän lisäksi parisuhde tarvitsee tasapainoista vapautta. Toisen osapuolen kontrolloiminen johtaa yleensä lopulta eroon.

Avioerojuristit joutuvat jatkuvasti tutustumaan eroaviin pareihin, joista toinen tai molemmat kärsivät jonkinlaisesta addiktiosta. Olipa kyseessä sitten alkoholi, huumeet, rahapelit tai porno, voi riippuuvuus hallita henkilöä liikaa onnellisen avioliiton estäen. Rahaongelmat ovat tuttuja monille perheille, ja ne saattavat ajan myötä koitua liian raskaasti käsiteltäviksi. Pariskuntien kannattaa hakea rahankäytön opastusta ammattilaisten luota, ennen kuin ongelmiin liittyvät paineet ovat musertaneet onnen alleen.

Vanha sanonta kuuluu, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Todellisuudessa onnellisimpia ovat he, jotka voivat jakaa yhteiset mielenkiinnonkohteet myös parisuhteessa. Parisuhteessa on oltava myös omaa aikaa, mutta liiallinen erillään olo on valitettavan suuri ongelma etenkin ruuhkavuosien keskellä eläville perheille.

Yhteistä aikaa on järjestettävä hinnalla millä hyvänsä, jos aikoo olla saman kumppanin kanssa hautaan saakka. Tästä pääsemmekin viimeiseen avioeron yleisimpään syyhyn, joka on työ. Monilla ura menee rakkauselämän edelle, ja tällöin vaarana on kumppanin tunteet hylätyksi tulemisesta.

Lähde: Power Of Positivity