Taapero esitteli sotatanssitaitojaan – hellyttävä Haka-tanssi olohuoneessa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maorikulttuuriin kuuluva sotatanssi on suosittu tapa juhlistaa erilaisia asioita. Haka-niminen sotatanssi kuuluu moniin uusiseelantilaisiin tapahtumiin ja esimerkiksi häihin. Nyt videolla nähdään taapero, joka on jo ottanut perinteen haltuun.

Haka on tanssi, jossa tömistellään jalkoja ja taputellaan kämmeniä eri puolille kehoa. Myös kovat ääntelyt ja uhkaavat sekä pelottavat ilmeet ovat olennainen osa sotatanssia. Nyt pieni poika näyttää hänen isänsä kuvaamalla videolla omat esimerkillisen hyvät sotatanssitaitonsa.

Poika osaa isänsä mukana aina huutaa ja ilmeillä juuri oikeaan aikaan. Pikkuisella on myös hallussaan Haka-tanssiasento, jossa jalat ovat leveässä haarassa ja kädet vartalon sivuilla. Pikkupojan ilmeet ja kielen näyttäminen kruunaavat tanssin, joka ei tosin vielä ole millään tasolla uhkaava vaan pelkästään suloinen.

Mean Haka by this young warrior

Publié par Maori Worldwide sur dimanche 30 avril 2017