Teini jäi koukkuun Youtube-videoihin – joutui laitoshoitoon

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Koulussa menestynyt 13-vuotias amerikkalaistyttö oli halunnut päästä suosittujen luokkakavereiden piireihin. Hän alkoi katsoa Youtubesta videoita, jotta pystyisi keskustelemaan paremmin suosittujen tyttöjen kanssa. Hän katsoi videoita tuntitolkulla.

Digitaalinen addiktio ei ole tuulesta temmattu riippuvuus. Se voi pahimmillaan aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin päihderiippuvuus, uhkapeliaddiktio tai syömishäiriö.

Kirjoitimme taannoin artikkelin lapsista, jotka ovat digitaalinarkkareita. Myös 13-vuotiaan teinitytön Youtube-videoiden katsominen alkoi vaikuttaa hänen luonteeseensa muun muassa siten, että hän hermostui entistä herkemmin.

Tytöllä oli myös hankala isäsuhde. Kun teinin isoäiti kuoli, yritti tyttö itsemurhaa Youtubesta oppimillaan keinoilla. Hänet passitettiin psykiatriseen sairaalaan, josta teini sijoitettiin myöhemmin murroikäisten riippuvuuksia hoitavaan laitokseen.

Masennuksesta kärsivät nuoret ovat vaarassa sairastua herkemmin teknologiariippuvuuteen, tohtori Elias Aboujaoude kertoo Tubefilterille.