Apple yrittää ehkäistä iPhonen käyttöä ajon aikana – uusi ominaisuus iOS 11 -käyttöjärjestelmässä

Digi · Tim Isokivi

Erilaisten hands free -ominaisuuksien yleistymisestä huolimatta puhelimen käyttö ajon aikana on edelleen yleinen ongelma. Teknologiajätti Applen uuden ominaisuuden myötä älypuhelimen räpläämistä ajaessa on kuitenkin helpompi vältellä.

Applen mobiililaitteiden tulevassa iOS 11 -käyttöjärjestelmässä on mukana Do Not Disturb While Driving, eli älä häiritse ajon aikana -ominaisuus. Mikäli laite on kytketty autoon Bluetoothin tai johdon kautta ja ajoneuvo liikkuu, ei puhelin näytä ilmoituksia uusista viesteistä tai uutispäivityksistä.

Myös pääsy useimpiin sovelluksiin on rajoitettua ajon aikana. Mikäli ajotilassa olevaan laitteeseen yritetään lähettää viesti, saa lähettäjä ilmoituksen jonka mukaan vastaanottaja istuu parhaillaan ratin takana.

Karttapalveluiden käyttö on edelleen mahdollista ajaessa, tosin rajoitettuna. Käyttäjien on myös mahdollista valita kontakteistaan suosikkeja, jotka voivat lähettää viestejä ajonkin aikana. Ominaisuus esiteltiin Applen Kalifornian San Josessa järjestetyssä WWCD-konferenssissa.