Kesän hittiruoka on tässä! Ananaspossu on helppoa ja hyvää

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Mikäli kuulut siihen ihmisryhmään, jonka mielestä hedelmiä voi syödä myös lämpimänä ja suolaisen ruoan kanssa, kannattaa seuraava resepti ottaa kokeiluun. Possunlihalla täytetty ananas on kesäinen herkku, jossa maistuu suolainen ja makea.

PureWow vinkkaa helpon, mutta hieman aikaa vaativan reseptin, jonka avulla voi hurmata kesäjuhliin tulevat vieraat. Reseptissä käytetään kokonaista ananashedelmää, noin 200 grammaa possunlihaa, mausteita ja noin 500 grammaa pekonia. Ideana on täyttää ananas possunlihalla ja vuorata se sen jälkeen pekonilla.

Aseta possunlihat maustumaan kuivamausteeseen. Koverra hedelmän kova keskiosa pois esimerkiksi ananassorvin avulla ja täytä se sen jälkeen sianlihalla. Tee pekonista ristimatto ja aseta se ananaksen ympärille varrastikkujen avulla. Hauduta ananaspossua uunissa noin 125 asteessa 3-4 tuntia, kunnes sianlihat ovat keskeltä vähintään noin 70-80-asteisia. Paloittele ja nauti!