Käyhän se näinkin – autotie kulkee kerrostalon katolla!

Autot Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinalaiset suurkaupungit on rakennettu niin täyteen, että maan insinöörit joutuvat toisinaan keksimään vaihtoehtoisia kulkuväyliä liikenteelle perinteisen maankamaran sijaan. Autoteitä on rakennettu esimerkiksi kaupungin maatasosta korkeammille silloille.

Netissä on nyt julkaistu video, jolla nähdään viisikerroksisen talon katolla kulkeva autotie. Autotien alapuolella on tavallisten ihmisten koteja, joten meluhaitat saattavat toisinaan olla päätähuimaavia. Tie kulkee kerrostalon päätyyn saakka, ja sen kautta on ilmeisesti mahdollisuus kulkea korkeammalla olevan talon pääoville.

Ratkaisu näyttää kuitenkin toimivalta. Kulku asuntokokonaisuuden katolle rakennetulle tielle tapahtuu talojen takana olevan kukkulan kautta. Asuintalojen katoille on aiemmin rakennettu parkkipaikkoja, puistoalueita ja virkistäytymispaikkoja, joten miksipä ne eivät kestäisi myös yhtä autotietä?