Haluatko menettää yöunet? Tässä video maailman suurimmasta hämähäkistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Varoitus: hämähäkkejä. Nettiin on ladattu video, jolla vertaillaan kahden lintuhämähäkin kokoeroa. Katseet kiinnittyvät jättikokoiseen goljatlintuhämähäkkiin, jonka raajojen kärkiväli on 28 senttimetriä. Pienempi lintuhämähäkki on suorastaan minimaalinen jättiläisen rinnalla.

ViralHogin julkaisemalla videolla on kaksi täysikasvuista naaraspuolista hämähäkkiä. Suurempi goljstlintuhämähäkki on kuollut, mutta se oli saavuttanut 16 ikävuoteensa mennessä huikean 28 senttimetriä pitkän koon. Kyseessä on maailman suurin hämähäkkilaji.

Etelä-Amerikassa esiintyvä goljatlintuhämähäkki käyttää ravinnokseen muun muassa sammakoita, lintuja, jyrsijöitä ja käärmeitä. Lajin myrkky ei ole ihmiselle vaarallinen, mutta kahden senttimetrin pituisilla myrkkyleuoilla tehty purema voi olla kivulias. Goljatlintuhämähäkit ovat aggressiivisia.