Rasistiryhmässä luultiin bussin penkkejä musliminaisiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjalaisen maahanmuuttovastaisen Facebook-ryhmän jäsenet ovat päätyneet naurunalaiseksi luultuaan linja-auton tyhjiä penkkejä muslimeiksi. Sinisillä kankailla päällystetyt penkit nimittäin näyttivät heidän silmissään burkiin pukeutuneilta naisilta.

Facebookin Fedrelandet viktigst, eli Isänmaa ensin -ryhmään ilmestyi taannoin linja-autossa otettu kuva. Monet ryhmän jäsenistä luulivat otoksen esittävän bussissa burkat päällä istuvia henkilöitä, vaikka tosiasiassa bussi oli tyhjä.

Ryhmän jäsenet pitivät tummilla kankailla peitettyjä tyhjiä bussin penkkejä merkkinä Norjan islamisaatiosta. Norjalaisen The Local -sivuston mukaan toiset spekuloivat, oliko ”burkien” alle piilotettu pommeja ja aseita.

Facebook-käyttäjä Sindre Beyer jakoi alkuperäisestä viestistä ja sen keräämistä vastauksista otettuja ruudunkaappauksia omalla tilillään. Ne lähtivät leviämään nopeasti yhteisöpalvelussa, herättäen huvittuneisuutta ja keräten tuhansia tykkäyksiä sekä uudelleenjakoja.

– Mitä tapahtuu, kun tyhjistä bussin penkeistä otettu kuva jaetaan ällöttävässä Facebook-ryhmässäja kaikki luulevat näkevänsä siinä burkia, Beyer kirjoitti.

 

Hva skjer når det legges ut et bilde av noen tomme busseter på en brungrumsete gruppe på Facebook og nesten alle tror de ser en gjeng med burka ?😳

Publié par Sindre Beyer sur vendredi 28 juillet 2017