Maailmankuulut maamerkit pimennettiin Las Vegasin uhrien muistoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tunnetuja maamerkkejä pimennettiin maanantaina Las Vegasissa tapahtuneen joukkomurhan ansiosta. Valot sammutettiin surmatyön kymmenien kuolonuhrien ja satojen loukkaantuneiden kunniaksi.

Valoja sammutettiin Las Vegas Stripiltä, New Yorkin Empire State Buildingista, One World Trade Centeristä ja Pariisin Eiffel-tornista. Empire State Buildingin ja One World Trade Centerin huipuissa loistivat kuitenkin himmeät oranssit valokehät, joilla haluttiin nostaa ihmisten tietoisuutta aseväkivaltaa kohtaan.

Ainakin 59 ihmistä sai surmansa ja yli 500 loukkaantui sunnuntaina Las Vegasissa. 64-vuotias Stephen Paddock alkoi tulittamaan Las Vegas Stripillä järjestetyn countryfestivaalin yleisöä 32. kerroksessa sijainneesta hotellihuoneestaan. Teko on sittemmin jäänyt historiaan uhriluvultaan Yhdysvaltojen pahimpana joukkosurmana.