Tutkimus paljasti tehokkaimman ajankohdan kuntoiluun

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä haluaa saada päivänsä heti aamulla käyntiin treenin merkeissä. Nyt uuden tutkimuksen myötä saatiin selville, että ihmisten kannattaisi juosta aamulla ja nostaa painoja illalla.

The Sun -lehti kertoo Forza Supplements -yrityksen tekemästä tutkimuksesta, jossa seurattiin ja monitoroitiin 1.000 ihmistä ja sitä miten heidän päivittäiset rutiininsa vaikuttivat heidän kehoonsa. Kävi ilmi, että aamulla seitsemältä juoksupolulle suuntaaminen on paras aika lenkin tekemiseen. Ennen aamiaista tehty lenkki tehosti parhaiten ihmisten rasvanpolttoa koko loppupäivän ajaksi.

Kuntosalitreenille ja voimaharjoittelulle paras aika oli puoli seitsemältä illalla. Tutkimusten mukaan ihmisten voimatasot olivat tähän aikaan suurimmillaan, minkä vuoksi ilta olikin parasta aikaa juuri sellaisille treeneille, joissa nostettiin painoja ja haluttiin käyttää mahdollisimman raskasta vastusta.