3 odottamatonta tapaa, jotka vanhentavat ehkä sinuakin

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet huonot elämäntavat vanhentavat ihoa ja saavat ihmisen näyttämään ikäistään vuosia vanhemmalta. Esimerkiksi alkoholi, tupakka ja liian vähän nukkuminen saavat nopeasti aikaan näkyviä muutoksia ihossa ja ulkonäössä. Myös monet muut arkipäiväiset tavat ovat sellaisia, jotka saavat vähitellen ulkonäön näyttämään muiden silmissä vanhemmalta.

Oprah-sivusto on kertonut mitkä yllättävät tavat saavat ihmiset näyttämään vanhemmalta.

1. Hiusten kuivaaminen

Kuumalla ilmalla hiusten puhaltaminen kuivaksi aiheuttaa hiusten rakenteeseen pieniä ilmakuplia, jotka saavat hiukset lopulta katkeilemaan. Huonokuntoiset ja ohuet hiukset saavat henkilön näyttämään ikäistään vanhemmalta.

2. Treenausilmeet

Monet ihmiset kurtistavat otsaansa, siristävät silmiään ja jännittävät koko kasvojen kaikkia lihaksia treenatessaan kovilla painoilla. Tällaista ilmehdintää tulisi kuitenkin vältellä ja keskittyä vain hengittämiseen, koska ilmeet voivat johtaa ryppyjen muodostumiseen ja syvenemiseen.

3. Tiukka ponihäntä

Tiukalle ponihännälle hiusten kietaiseminen saa hiusrajan nousemaan ylemmäksi ja kasvoja lähimpänä olevat hiukset katkeilemaan. Noussut hiusraja mielletään yleensä vanhenemisen merkiksi, minkä vuoksi hiuksia kannattaa pitää useimmin löysällä letillä kuin tiukalla hiuslenkillä halutessaan hiukset pois kasvoilta.