Vihaisena treenaaminen voi johtaa sydänkohtaukseen

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suuttumisen hetkellä ihmisen syke nousee ja oman kiihtyneen pulssin pystyykin yleensä tuntemaan. Tutkijat ovat aiemmin huomanneet, että hermostuminen yli kaksinkertaistaa sydänkohtauksen riskin ensimmäisen tunnin aikana mielen pahoittamisesta.

Men’s Health -sivusto kertoo nyt uudesta tutkimuksesta, jossa on saatu selville, että sydänkohtauksen riski kasvaa entisestään mikäli henkilö menee purkamaan vihaansa tai stressiään kuntosalille. Treenaaminen on keholle hyväksi, mutta suuttuneena ja kiihtyneessä tilassa kova treeni käy todella raskaaksi sydämelle.

Tutkija Andrew Smyth sai selville, että sydänkohtauksen riski kolminkertaistuu silloin kun ihminen treenaa vihaisena. Sekä suuttuminen että treenaaminen saavat verisuonet supistumaan, minkä vuoksi näiden yhteisvaikutuksesta keho ei pysty kuljettamaan verta ja sen mukana happea sydämelle riittävästi.

Tutkimuksen mukaan terveiden alle 60-vuotiaiden miesten kohdalla sydänkohtauksen riski on näistä tekijöistä huolimatta melko pieni. Mikäli suvussa on kuitenkin havaittu sydän- ja verisuonitauteja, rankkaa treenaamista kannattaa vihaisena välttää.