Pankkitilillä tekninen virhe – opiskelija tuhlasi 1,4 miljoona euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialainen opiskelijamies avasi itselleen uuden pankkitilin maaliskuussa 2010. Hän huomasi muutamaa vuotta myöhemmin, että tilin saldon pystyi ylittämään ilman seuraamuksia. Tästä alkoi miehen luksustyylin elämä.

Australialainen Luke Moore eli kaksi vuotta unelmaelämäänsä. Hän matkusteli, osti urheiluautoja, jahteja ja elosteli rikkaan poikamiehen tavoin. Hänen autotallissaan oli muun muassa Aston Martin ja Maserati. Moore järjesti ikimuistoisia juhlia kartanossaan kauniiden naisten ja kokaiinin ympäröimänä. Kiitos kuului pankin järjestelmässä olleelle tietokonevirheelle, jonka takia miehen tilin roimaa ylittämistä ei huomattu kuin vasta vuonna 2015.

Luke Moore oli ehtinyt käyttää kahdessa vuodessa 1,38 miljoonaa euroa siirtämällä virheellisesti toimineelta tililtä rahaa toisille tileille. Hänet tuomittiin neljän vuoden vankeusrangaistukseen petoksesta, mutta joutui suorittamaan siitä vain vuoden.

Nykyisin äitinsä luona asuva, ja erittäin velkaantunut 29-vuotias Moore, opiskelee rikoslakia yliopistossa, Daily Telegraph paljastaa. Mies ei kuulemma kaipaa luksuselämästään muuta kuin kokaiinia, strippareita ja nopeita autoja.