Pakolaislapsi haaveili kuntoilusta – kuntosali lahjoitti elinikäisen jäsenyyden

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Netissä levisi hiljattain kuva, jossa syyriasta sotaa pakoon lähtenyt 12-vuotias Muhammet Halit katseli kaihoisasti turkkilaisen kuntosalin ikkunasta sisään. Pojan unelmana oli saavuttaa parempi yleiskunto. Lopulta kuntosalin omistaja näki kuvan.

Turkkilaisen Adiyamanin alueella sijaitseva kuntosali on noussut koko maailman otsikoihin. Syynä on urheilukeskuksen omistajien, Engin Doğan, Mustafa Küçükkayan ja Dicle Oman päätös antaa kuvassa olleelle pojalle elinikäinen kuntosalijäsenyys ilmaiseksi. Pojalla ei olisi ollut mahdollisuutta maksaa jäsenyyttä itse, sillä hän hankki taskurahaa kadulla kenkiä kiillottamalla, Unilad uutisoi.

Nyt Syyrian karuista oloista turvaan päässyt lapsi on aloittanut kuntoiluharrastuksen. Hürriyet Daily News -lehden toimittajat löysivät pojan kuntosalilta urheilemasta. Lapsi kertoo olevansa äärimmäisen kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta. Hän on haaveillut kuntoilemisesta pitkään, ja lahja on vihdoin tehnyt siitä mahdollista.