Suosi ekologisia vauvatuotteita – ovat yleensä hintansa väärtejä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vauvan tulo perheeseen tarkoittaa suurta lovea lompakkoon, mutta samalla myös tutustumista täysin uudenlaiseen tuotemaailmaan. Uusien vanhempien kannattaa opetella jo ennen vauvan syntymää tuotteet, jotka ovat ekoystävällisempiä ja ehkäpä jopa terveellisempiä pienokaiselle

Markkinoilla on runsaasti pikkulapsiperheille osoitettua tavaraa, mutta kaikkien tykötarpeiden hankkiminen ei ole välttämätöntä. Ympäristöä ajattelevien vanhempien kannattaa suosia orgaanisia puuvillapeittoja, pyyhkeitä ja vaatteita.

Vauvan peppua voi pyyhkiä joko kestopyyhkeellä tai ekologisilla kosteusliinoilla. Mikäli ei innostu kestovaippojen käytöstä, on markkinoilla myös ekologisempia vaihtoehtoja, jotka eivät kuormita luontoa tavallisten vaippojen tapaan.

Vauvoille valmistetaan nykyisin luomuruokia ja luomukosmetiikkaa. Pienten lasten vaatteet kannattaa ostaa käytettyinä tai ottaa vastaan kierrätettyinä, sillä niitä ei yleensä käytetä kuin hyvin lyhyen aikaa. Sama pätee leluihin ja muihin vauvatarpeisiin. Säästetään ympäristöä pienestä ihmisenalusta saakka.