Älä tee näitä virheitä avioliitossa – tekevät sinusta huonon kumppanin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avioliitossa opitaan rakastamaan myös kumppanin huonoja puolia. Joskus puoliso saattaa tahtomattaan olla hankala partneri ja yhteiselämän jakaminen voi muodostua mahdottomaksi. Kukaan ei ole täydellinen, mutta jokainen voi siitä huolimatta kiinnittää huomiota omaan käyttäytymiseensä.

Vaikka kumppanuus on kahden kauppaa, tulisi molemmilla avioliiton osapuolilla olla myös oma elämä. Puolisoiden tulee vaalia yhtälailla omia intressejään ja antaa itselleen aikaa. Hajurako tuo usein myös piristysruisketta parisuhteeseen.

Saman katon alla asuessa kannattaa myös muistaa, että harva osaa lukea toisen ihmisen ajatuksia. Kommunikointi on kaiken a ja o. Omista tarpeista ja ajatuksista on hyvä sanoa ääneen, mikäli haluaa kumppanin reagoivan niihin.

Älypuhelimet ovat tulleet aitojen ihmissuhteiden ja lähikontaktien tielle. Sosiaalinen media tai älypuhelinsovellukset eivät saa koskaan mennä oman puolison edelle. Jätä puhelin eteiseen kotiin tullessasi ja kysy kumppanilta, mitä hänelle kuuluu.

Kuuntelemisen taito on yksi kaikista jaloin ominaisuus, mitä ihmisellä voi olla. Jokaisen tulisikin oppia parisuhteessa ne tilanteet, jolloin on hyvä kuunnella ja milloin on aika antaa neuvoja.

Koskaan ei saisi tulla eteen asiaa, josta parisuhteessa ei pystytä puhumaan. Avioliiton tärkeimmät sanat ovat tervehdysten lisäksi kiitos ja anteeksi. Näiden sanojen voimaa ei kannata aliarvioida, PureWow tietää.