StaraTV New Yorkissa: Samsung esitteli uudet QLED-televisiot ja The Wall -jättinäytön

Digi Koti & Asuminen Lux StaraTV Viihde Viihdeuutiset · Stara.fi

Samsung julkisti keskiviikkona vuoden 2018 televisiomallistonsa First Look -tapahtumassa New Yorkin pörssissä. Stara oli seuraamassa tilaisuutta paikan päällä. Uusien QLED-televisioiden lisäksi Samsung julkaisi seinän kokoisen Samsung The Wall -kuvaruudun, joka tulee mullistamaan koteja tulevaisuudessa.

Katso tästä StaraTV:n videoraportti New Yorkista:Samsungin uutuuksia oli The Wall -jättinäytön lisäksi muun muassa uusien QLED-televisioiden Ambient Mode -ominaisuus, jonka avulla televisio sulautuu ympäristöön esittämällä kuvaruudulla seinän väriä tai kuviota. Esimerkiksi television takana oleva tapetti näkyy jatkossa television ruudulla, jolloin televisiosta näkyy vain sen reunat.

Samsung Ambient Mode, Kuva: Stara
Samsung Ambient Mode, Kuva: Stara

Ambient Mode -kuvan päällä televisio esittää haluttua sisältöä, kuten esimerkiksi säätietoja, kellonajan tai vaikkapa uutisotsikoita. Ruutu pimenee, kun kukaan ei ole huoneessa ja vastaavasti käynnistyy, kun joku astuu huoneeseen. Direct Full Array -taustavalotekniikka pitää huolen siitä, että kontrasti on erittäin tarkka kaikenlaisessa kuvamateriaalissa.

Merkittävä uutuus oli niin ikään One Invisible Connection -kaapeli, joka kadottaa johtoviidakon television ympäriltä. Jatkossa yhden läpinäkyvän ja huomaamattoman johdon sisällä kulkevat sekä sähkö että televisioon eri laitteista kulkevat signaalit. Erilaisten sovellusten käyttäminen televisiossa helpottuu huomattavasti, kun Samsung Smart Things -sovellus yhdistää matkapuhelimen ja television toisiinsa. Näin käyttäjän ei tarvitse muistaa esimerkiksi salasanoja halutessaan käyttää sovelluksia televisiossa. Yhteensopivia sovelluksia on nyt jo noin 400, ja määrä kasvaa yhä.