Onko miehesi tyytyväinen parisuhteeseen? Näistä merkeistä tiedät

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kumppanuus on muutakin kuin auvoisaa yhteiseloa ja rakkauden ilotulitusta. Yksikään suhde ei toimi ilman huolenpitoa, ja rakkauteen kannattaa panostaa jos on löytänyt oikean kumppanin rinnalleen. Naiset ovat usein miehiä ahkerampia vatvomaan suhteen ongelmia, mutta myös kaksilahkeiset voivat huomata olevansa tyytymättömiä parisuhteeseen.

Usein pienet merkit kertovat miehen haluavan parisuhteeseen parannusta. Urokset saattavat olla hieman huonoja kertomaan tyytymättömyydestään, joten Popsugar on nyt listannut asioita, joista voi huomata kumppanin alakulon parisuhteessa. Miehet saattavat esimerkiksi paneutua hieman liikaa johonkin muuhun virikkeeseen, kuten pelaamiseen, lukemiseen tai ajoneuvonsa rassaamiseen.

Parisuhteeseen tyytymätön mies muuttaa usein käytöstään. Hänen kanssaan saattaa tuntua, kuin kävelisi miinakentällä, koska ikinä ei tiedä mistä seuraava kiukkupuuska syntyy. Mies voi olla paikalla, mutta hän ei kuitenkaan ole aidosti läsnä. Tällaisen energian huomaa myös helposti.

Asioihin kannattaa puuttua, kun mies ei saa katsettaan irti puhelimesta, hänelle tulee yhtäkkiä uusia ystäviä elämään, eikä hän huomioi omaa kumppaniaan enää. Vaikka jokainen kaipaa omaa aikaa, ei kumppanuudessa saa hakeutua liikaa omiin oloihin. Hän saattaa jättää vastaamatta viesteihin tai puheluihin, tekee katoamistemppuja, eikä huomaa esimerkiksi oman puolisonsa seksikkäitä alusvaatteita.

Aidossa parisuhteessa ei tarvitse tuntea yksinäisyyttä muuten kuin olosuhteiden pakosta. Jos kumppani ei näe vaivaa tai viitsi olla rakastamansa ihmisen kanssa, on suhteessa yleensä jotain vialla. Perustavanlaatuinen keskustelutuokio saattaa auttaa, mutta aito halu olla toisen kanssa syntyy jokaisessa itsessään. Kannattaa kysyä: ”Oletko vielä onnellinen kanssani!”