Astumassa avioon? Kokekaa nämä asiat ennen avioliittoa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensi kesänä tanssitaan useita häitä Suomen suvessa. Avioliiton auvoisaan satamaan rantautuminen on yksi elämän suurimmista päätöksistä ja tapahtumista, jolloin kannattaa olla sataprosenttisen varma oikean kumppanin valitsemisesta. Jokaisen parin tulisi selvitä sitä ennen monesta kompastuskivestä.

Avioon ei kannata astua ennen kuin on varmistunut kumppanin useista eri ominaisuuksista. Luetteloon kuuluvat sekä hänen mukavat piirteensä että ne hieman vähemmän mukavat. Yksi erinomainen keino tutustua toisen ihmisen syvimpään persoonallisuuteen on viedä hänet ulos mukavuusalueeltaan. Tämä tapahtuu usein lomamatkalla, jossa joutuu panemaan itsensä likoon.

Yksikään liitto ei voi onnistua, ellei siinä osata riidellä oikein. Kun osapuolet ovat onnistuneet selättämään yhden ison kiistan ja ratkaisseet siihen liittyvät ongelmat, selviävät ne todennäköisesti myös seuraavasta kinasta. Tulevaan aviopuolisoon tulee myös tutustua hänen perhetaustojaan myöten. Kihlautumista pohtivien on hyvä keskustella lapsuudestaan ja perheensä historiasta.

Yhteisen budjetin laatiminen saattaa kuulostaa tylsältä ja todella aikuismaiselta, mutta se kannattaa. Raha-asioista on järkevää sopia etukäteen. Myös se, että kumppanin kanssa on joutunut kokemaan suuren kriisin, voi auttaa yhteisen tulevaisuuden kestämisessä. Aito tuki huomataan hädässä, Huffington Post muistuttaa.

Pariskuntien kannattaa käydä parisuhdeterapiassa ongelmien alkuvaiheessa, jolloin ratkaisu voi ehkäistä vyyhdin kasvamista suuremmaksi. On myös tärkeää, että kumppanit viettävät aikaansa saman katon alla eläen, jotta he oppivat enemmän asioita toisistaan ennen avioliiton alkamista. Ja yksi tärkein asia kannattaa muistaa: Seksi. Siitä kannattaa keskustella ja erityisesti harrastaa.