Aasialaisen ravintolan nimeksi Yellow Fever – someraivo repesi heti

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Vähemmistöihin liittyvät seikat ovat olleet viime päivinä kiivas puheenaihe niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. Suomessa nousi kohu, kun Yleisradio hyllytti kokonaisen lasten televisiosarjan, koska yksi hahmoista oli intiaani. Yhdysvalloissa sen sijaan Whole Foods -ketju avasi aasialaisen ravintolan, jonka nimi sai välittömästi aikaan someraivon.

Kalifornian Long Beachilla sijaitsevan uuden aasialaisen ravintolan nimeksi on valittu Yellow Fever, joka tarkoittaa suomeksi keltakuumetta. Keltakuume on paitsi trooppisten alueiden tappava virustauti myös slangitermi, joka tarkoittaa aasialaisiin liittyvää seksifetissiä. Kuin sattumalta Yhdysvaltojen Miamissa varoitettiin Keltakuumeen leviämisestä vain kolme päivää sitten.

Kohu syntyi, kun varsinkin Twitterissä ravintolan nimeä ryhdyttiin kritisoimaan rasistiseksi. Keskustelussa on esitetty myös päinvastaisia mielipiteitä, sillä jotkut ovat pitäneet nimeä myös kunnianosoituksena aasialaisille. Toiset taas ovat ehdottaneet ravintolalle yhtä houkuttelevaksi nimeksi Klamydiaa. Ravintolan perustaja Kelly Kimin mukaan ravintola haluaa tarjota monia aasialaisia kulttuureja samalla nimellä ja saman katon alla.