Herran Heinämäen Punanata ei olekaan intiaani: ”YLE kategorioi typeräksi nunnuka-hahmoksi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten Yleisradio päätti hyllyttää suosituin Herra Heinämäen Lato-orkesteri -ohjelman Pikku Kakkosesta ja Lasten Areenasta. Syyksi kerrottiin ohjelmassa jo 20 vuoden ajan mukana ongelmitta ollut intiaanihahmo, josta Yleisradio oli nyt saanut kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Nyt ohjelman Facebook-sivuilla on kerrottu millaisesta hahmosta kohussa on lopulta kyse. Vastoin aikaisempia käsityksiä kyseessä ei ohjelman tekijöiden mukaan olekaan intiaani, vaan valkoinen mies, joka on entinen it-päällikkö.

– Jostakin syystä hän päätti pukeutua intiaanin hahmoon ja lopettaa puhumisen ihmisille. Mikä tuo syy oli, sitä emme tiedä. Voimme kuitenkin nähdä, että hän ei pukeutunut intiaanin hahmoon pilkatakseen alkuperäiskansoja, vaan siksi, että hän saa siitä jonkinlaista lohtua, Herra Heinämäen Lato-Orkesterin somessa kerrotaan.

– Tällä hetkellä Punanata on hieman tuohtunut, koska Yle on kategorioinut hänet typeräksi ja kuolleeksi nunnuka-hahmoksi. Silti Punanata on iloinen että saa yhä tuottaa lapsille riemua musiikin merkeissä. Näettekö naurua?

Päivityksessä kerrotaan lisäksi, että Punanata on lukenut jo pitkään kirjoja kulttuurisesta omimisesta ja on tullut siihen tulokseen, että hänen hahmonsa on muututtava. Uusi hahmo selviää ensi syksynä julkaistavassa Herra Heinämäen kaupunkireissu -kirjassa, ja siitä annetaan vihiä toukokuussa julkaistavassa videossa.