Pilvenpiirtäjän 48. kerrokseen asennettiin 380-kiloista ikkunaa – sitten tapahtui karmiva moka

Ohhoh! · Tim Isokivi

Huoltotöiden tekeminen kymmenien kerrosten korkuisessa pilvenpiirtäjässä voi olla haastavaa ja jopa vaarallista. Taannoin Moskovassa todistettiin vaarallista tilannetta pilvenpiirtäjän ikkunoiden vaihdon yhteydessä.

Ikkuna-asentajat olivat nostamassa uutta lasia Wellhouse-pilvenpiirtäjän 47. kerrokseen rakennuksen ulkokautta. Yllättäen jokin meni pieleen, minkä seurauksena suurikokoinen ja 380 kiloa painanut ikkunalasi lähti kiitämään alaspäin.

Ikkunalasi törmäsi pudotessaan rakennuksen seinään, hajoten tuhansiksi pienimmiksi siruiksi. RT-sivuston mukaan tapahtumasta syytetään rikkinäistä teräsvaijeria.

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Rakennuksen julkisivun kerrotaan kuitenkin vahingoittuneen sen yhteydessä.