Kaikki muut juhlivat Pridea – paitsi Valkoinen talo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla juhlitaan näyttävästi Pride-liikettä. Yhdysvalloissa kesäkuu on virallinen Pride-kuukausi. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustava filosofia käyttää tunnusmerkkinään sateenkaarilippua. Värikäs tunnus näkyy tällä hetkellä lähes kaikkialla – paitsi Yhdysvaltain hallituksessa.

Ihmispoikeusaktivistit ja seksuaalivähemmistöryhmät ovat osoittaneet harmistuneensa Yhdysvaltain hallituksen päätöksen jättää Pride vaille sen ansaitsemaa huomiota. Bill Clinton ja Barack Obama noteerasivat priden presidentteinä ollessaan. Sen sijaan Donald Trump on noudattanut George W. Bushin esimerkkiä jättää ihmisoikeustapahtumaan osallistuminen väliin.

Daily Dot on kerännyt Twitter-päivityksiä, joissa harmitellaan Yhdysvaltain hallinnon päätöstä jättää Pride noteeraamatta jo toisen kerran peräkkäisinä vuosina. Valkoinen talo kuitenkin juhlisti äskettäin näyttävästi esimerkiksi kansallista ulkoilukuukautta. Donald Trump lupasi puolustaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia presidentinvaalikampanjansa aikana.