Hyvinvointivalmentajan tärkeä neuvo: ”Katso ympärillesi, älä puhelimeen!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Hyvinvointivalmentaja Kym Ventola tietää, että ihminen ei voi tuntea fyysistä hyvinvointia, mikäli hänen mentaalinen tilansa ei ole kunnossa. Ihminen saavuttaa yleensä terveemmän olotilan tunteiden ja ajatusten ollessa tasapainossa. Balanssin voi saavuttaa yksinkertaisella vinkillä.

Kym Ventola kertoo Popsugar-julkaisulle toistavansa joka aamu saman rutiinin, mikä vaikuttaa oleellisesti hänen läsnäolemisen taitoon ja koko loppupäivän hyvinvointiin. Hän käy aamuisin kävelemässä tai hölkkäämässä ilman häiriötekijöitä. Toisin sanoen hän hiljentää puhelimen ja keskittyy havainnoimaan ympäristöä.

– Ei musiikkia, puhelimessa puhumista tai valokuvien ottamista. Uppoudun luontoon, kuuntelen lintuja ja tuulen kohinaa puissa. Yritän tunnistaa kasveja, kukkia ja puita. Tervehdin naapureita ja pysähdyn heidän kanssaan juttelemaan. Tunnen olevani yhteydessä itseeni, luontoon ja yhteisöön, Ventola kertoo.