Eikö työkaveri halua pitää sairauslomaa? Video kiteyttää ongelman

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työpaikalle täytyy aina ilmoittaa, kun tauti yllättää ja joutuu pitämään sairaslomaa. Työntekijä saa yleensä pari päivää aikaa toipumiseen ilmoittamalla esimiehelleen, että hän on kipeänä. Jos sairaus kuitenkin pitkittyy, sairauslomapäiviin tarvitaan yleensä lääkärintodistus.

Monilla työpaikoilla on kuitenkin työntekijöitä, jotka kokevat olevansa niin korvaamattomia, että tulevat sairainakin töihin. Tämä ei ole mukavaa työkavereille, koska etenkin pienissä toimistoissa taudit tarttuvat herkästi. Nyt CollegeHumor-kanava on tehnyt huvittavan sketsin työntekijästä, joka ei suostu pysymään poissa työpaikalta sairaanakaan.

Flunssassa töihin tulevat työntekijät voivat ajatella olevansa tunnollisia ja saavansa arvostusta osakseen, mutta sairastelevien henkilöiden huomaamatta muut voivatkin paheksua vieressä aivastelevaa työkaveria. Sairaana oleva henkilö voi myös ajatella, että työkaverit ovat hänen voinnista huolissaan turhaan, mutta todellisuudessa muiden huolestuminen voikin johtua siitä, että he yrittävät saada sairastelevan henkilön kotiin vuodelepoon.