Poliisin törkeä ylilyönti tuli kalliiksi – allasbileiden teinitytölle jättikorvaukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa monet kansalaiset pelkäävät nykyisin enemmän poliisia kuin rikollisia, sillä poliisi on tappanut viime vuosina esimerkiksi satoja aseettomia ihmisiä. Kolme vuotta sitten nousi skandaali, kun teksasilaiset poliisit iskivät teinipojan synttäribileisiin McKinneyn kaupungissa.

Viranomaiset iskivät bileisiin väkivaltaisesti useiden partioiden voimalla ja ottivat kiinni ainoastaan mustaihoiset ja muut etnistä taustaa omanneet juhlavieraat. Tilanteessa kuvatulla videolla nähtiin miten poliisi kaataa paikalta poistuvia teini-ikäisiä poikia ja tyttöjä väkivalloin maahan makaamaan ja panee osalle käsiraudat.

Eniten kohua aiheutti poliisi Eric Casebolt, joka repi 15-vuotiasta bikiniasuista teinityttö Dajerria Bectonia maahan ja uhkaili poikia virka-aseellaan. Aseella uhannut poliisi määrättiin virkavapaalle tapauksen tutkinnan ajaksi ja hän sai sittemmin potkut. Nyt, kolme vuotta myöhemmin, asia on viimein saatu käsiteltyä. Teen Vogue -lehden mukaan poliisi sai soviteltua tapauksen ilman oikeudenkäyntiä maksamalla teinitytölle 148.850 dollarin korvaukset. Nyt teinityttö aikoo järjestää allasbileet juhliakseen voittoaan väkivaltaisesta poliisista.